Skip to content Skip to footer
Βιογραφικο

ΑΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ

Guidance icon

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του ιδρυτή της AZ Sports Scholarships Άρη Ζαφειράτου έχει αφετηρία την πανίσχυρη τότε Ακαδημία του Παναθηναϊκού, στην οποία μπήκε λίγο πριν τα 5 του και έμεινε για πάνω από 12 χρόνια, κατακτώντας τίτλους και διακρίσεις, ενώ με τις εμφανίσεις του κέρδισε θέση στη Μικτή Αθηνών και κατάφερε να φορέσει επίσης τη φανέλα της Εθνικής Κ17.

Ακολούθησαν Πανερυθραϊκός, Νέα Ιωνία, Εθνικός Πειραιώς, Δόξα Βύρωνα, Προοδευτική, όμως η πραγματική ποδοσφαιρική απόλαυση για τον ίδιο αρχίζει το 2009 όταν και αποδέχθηκε την αθλητική υποτροφία του Bryant & Stratton College.

Έχοντας πάρει απολυτήριο από το Λύκειο Φιλοθέης, αρχίζει την αθλητική και φοιτητική διαδρομή του στις Ηνωμένες Πολιτείες που έμελλε να εξελιχθεί σε μια εκπληκτική εμπειρία που του χάρισε εφόδια για την υπόλοιπη ζωή του.

Επόμενη στάση, το University of Illinois at Chicago, όπου θα αγωνιστεί με υποτροφία στους Flames, πραγματοποιώντας μια ιστορική σεζόν αφού η ομάδα του πέτυχε τις περισσότερες νίκες από το 1957.

Με τους Flames θα πάρει τίτλο στην Horizon League Conference, ενώ ταυτόχρονα κατάφεραν να αγωνιστούν στον τελικό του Ηοrizon League Cup.

Στο UIC, ο Άρης Ζαφειράτος, ολοκλήρωσε την αθλητική του καριέρα και άνοιξε μια σελίδα στην ακαδημαϊκή του διαδρομή, ξεκινώντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Educational Studies in Instructional Leadership.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2014, βάζει στόχο ένα πράγμα. Επιζητά να γίνει ο συνδετικός κρίκος Ελλάδας-ΗΠΑ στον αθλητισμό, προκειμένου να βοηθήσει κι άλλους νέους ταλαντούχους αθλητές να ζήσουν ότι και ο ίδιος και γιατί όχι να φτάσουν ψηλότερα.

Aris Zafeiratos football match

Ο Ζαφειράτος διακρίθηκε αρχικά με την ομάδα του Bryant & Stratton College (NJCAA All-Region. NJCAA Ηonorable Μention All-American, NSCAA First-Team Αll-Conference, NJCAA All-Region) και πήρε το πρώτο του πτυχίο στο Business Administration.

Οι εμφανίσεις του με την ομάδα του πανεπιστημίου έφεραν στην πόρτα του το Ιndiana University. Είπε ναι στην 100% υποτροφία που προσέφεραν οι Ιndiana Hoosiers, μία εκ των κορυφαίων ομάδων του ΝCAA, και ανέβηκε επίπεδο.

Με τους Hoosiers θα πανηγυρίσει το σπουδαιότερο τρόπαιο του πανεπιστημιακού ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών (2012 Men’s Soccer NCAA National Champions) και θα ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Sports Marketing & Management.

Αν και εστιάζει στα επιχειρηματικά του πλάνα, το «μικρόβιο» του ποδοσφαιριστή δεν τον επιτρέπει να ησυχάσει προσωρινά και αγωνίζεται αρχικά στην Προοδευτική κι έπειτα στον Αθηναϊκό με τον οποίον κατακτά το πρωτάθλημα της Β΄ Αθήνας.

Παράλληλα, ασχολείται με το Personal Training και την εκγύμναση νεαρών ποδοσφαιριστών, διοργανώνοντας Personal Training Camp με τη συμμετοχή παικτών ηλικίας 16-18 ετών.

Όμως, δεν αποπροσανατολίζεται από το στόχο του να δώσει αθλητικές υποτροφίες σε ταλαντούχους Έλληνες αθλητές και αρχικά συμφωνεί με την εταιρία Sport Recruiting USA που εδρεύει στο Leeds,UK. Χρίζεται ως επίσημος αντιπρόσωπος της στην Ελλάδα και τον Αύγουστο του 2016 αναχωρούν 8 Έλληνες αθλητές για πανεπιστήμια της Αμερικής.

Ακολουθεί η εταιρία OverBoarder LLC με έδρα τη Νέα Υόρκη και στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ο Άρης Ζαφειράτος καθοδηγεί παραπάνω από 20 αθλητές στην εύρεση αθλητικής υποτροφίας στις ΗΠΑ.

Βλέποντας, το έντονο ενδιαφέρον κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ για το ελληνικό ταλέντο, ιδρύει τον Σεπτέμβριο του 2018 την AZ Sports Scholarships και επανδρώνει την ομάδα του με τεχνικά καταρτισμένους συνεργάτες, που συμβουλεύουν/καθοδηγούν τους νεαρούς αθλητές και τις οικογένειές τους από το Α έως το Ω (A-Z) ώστε να κερδίζουν τη καλύτερη δυνατή αθλητική υποτροφία και το δικαίωμα για ένα αξιοζήλευτο ταξίδι/εμπειρία σε ακαδημαϊκό και αθλητικό επίπεδο.