fbpx
Blog

Δημήτρης Καρούσος στην ΕΡΑσπορ: «Η Αμερική σου δίνει ευκαιρίες»

By 10/07/2019 No Comments

Προσκεκλημένος στον «αέρα» της ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή του Τάσου Επιτρόπου στο Πρώτο Πρόγραμμα, φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της AZ Sport Scholarships, Δημήτρης Καρούσος με αφορμή την αριστεία του στις σπουδές και την καριέρα του στο NCAA. 

Ο 19χρονος τερματοφύλακας που πήρε μεταγραφή από το Ashland στην ομάδα του Indianapolis το φετινό καλοκαίρι, μίλησε για το ξεκίνημά του στη Νέα Ιωνία, τον καταλυτικό ρόλο της οικογένειάς του, και δεν παρέλειψε να πει ευχαριστώ στον ιδιοκτήτη της AZ Άρη Ζαφειράτο και στον προπονητή Ντιν Μωραϊτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Καρούσου: «Μπήκα στην Ακαδημία της Νέας Ιωνίας όταν πήγαινα Α΄ γυμνασίου και στα 16 μου ανέβηκα στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Ήμουν ο νεότερος τερματοφύλακας στην Β΄ Αθηνών εκείνη την εποχή. Γι’ αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Νέας Ιωνίας για την εμπιστοσύνη τους, γιατί χωρίς αυτούς δε θα βρισκόμουν εδώ που είμαι».

Όμως παράλληλα με τις προπονήσεις σου και τους αγώνες κατέφερες να μπεις στο Φυσικό Αθηνών, γράφοντας στις Πανελλήνιες 17000 μόρια. Πως τα κατάφερες;

«Οι γονείς μου έλεγαν πάντα το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθείς τον αθλητισμό μαζί με τις σπουδές σου. Μου άρεσαν και τα δύο, επιδίωκα να προοδεύσω και στα δύο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμένα γιατί είχα υποχρεώσεις με την Νέα Ιωνία και συνάμα προετοιμαζόμουν για τις Πανελλαδικές, αλλά δεν ήθελα να αφήσω κάτι. Ήξερα ότι αν εστίαζα στις εξετάσεις και εγκατέλειπα την ομάδα, εκεί κάπου το ποδόσφαιρο θα τελείωνε για εμένα».

Παρ’ όλα αυτά, κατάλαβες νωρίς ότι το ποδόσφαιρο είναι μέχρι κάποια συγκεκριμένη ηλικία, και ακόμη και κάποια χρήματα να βγάλεις δε θα είναι αρκετά. Έτσι, εξασφαλίζεις υποτροφία στην Αμερική.

«Ακριβώς στο Πανεπιστήμιο Ashland στο Οχάιο».

Πως ήταν στο ξεκίνημα σου εκεί;

«Ήταν λίγο δύσκολο λόγω κυρίως της γλώσσας. Είχα πάρει το proficiency δύο χρόνια νωρίτερα αλλά είναι διαφορετικό να μιλάς αγγλικά με τους φίλους σου και διαφορετικό να πρέπει να χειριστείς την γλώσσα ακαδημαϊκά για μαθήματα Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών κ.α».

Και που βρίσκεσαι τώρα ποδοσφαιρικά;

«Με τη βοήθεια του κ. Άρη Ζαφειράτου της AZ Sport Scholarships και του κυρίου Μωραϊτη εξασφάλισα νέα υποτροφία από την ομάδα του πανεπιστημίου Indianapolis».

Εξήγησέ μας Δημήτρη, στο κολλεγιακό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ το σύστημα λειτουργεί όπως το NBA; Με draft;

«Ακριβώς».

Θα γίνεις ο πρώτος Έλληνας που θα μπει στα draft;

«Είναι κάτι που πριν από δύο χρόνια δε φανταζόμουν ότι μπορεί να συμβεί, αλλά με σκληρή δουλειά πιστεύω πως μπορώ να το πετύχω. Θα βάλω τα δυνατά μου, αλλά αν δε γίνει δεν είναι το τέλος για εμένα, υπάρχουν κι άλλοι δίοδοι. Η Αμερική είναι μια χώρα που δίνει ευκαιρίες να ακολουθήσεις επαγγελματική καριέρα ακόμη κι αν δε γίνεις draft».