Skip to content Skip to footer

«Λάμψη» Ταλέντων στο College Showcase

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το College Showcase, το οποίο διοργανώθηκε από την ΑΖ Sport Scholarships υπό την αιγίδα των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη», την Δευτέρα 25 Μαρτίου στο Δημοτικό Γήπεδο της Εργάνης στον Βύρωνα.

Στο Event έλαβαν μέρος συνολικά 41 αθλητές, οι οποίοι αρχικά χωρίστηκαν σε 3 ισοδύναμες ομάδες και αναμετρήθηκαν μεταξύ τους σε παιχνίδια διάρκειας 30 λεπτών, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε φιλική αναμέτρηση 60 λεπτών απέναντι στην ομάδα του Βύρωνα.

Στις εξέδρες του γηπέδου της Εργάνης βρέθηκαν οι προπονητές των πανεπιστημίων UIC και LIU Brooklyn, Minos Vlamakis και TJ Kostecky αντίστοιχα, οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις προσπάθειες των συμμετεχόντων αθλητών.

Μάλιστα, μετά το τέλος των αναμετρήσεων δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους τόσο για το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης όσο και για την απόδοση απόδοση των συμμετεχόντων.

Μετά το τέλος των αναμετρήσεων ακολούθησε ομιλία από τον CEO της AZ Sport Scholarships, Άρη Ζαφειράτο, ο οποίος ανέλυσε τις διαδικασίες σχετικά με τις αθλητικές υποτροφίες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και απάντησε στις ερωτήσεις των γονέων, εξηγώντας παράλληλα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα ενός Student-Athlete στην Αμερική.

Στην συνέχεια, οι Minos Vlamakis και TJ Kostecky αναφέρθηκαν, από την πλευρά του προπονητή, σε θέματα σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι αθλητές να διεκδικήσουν μια αθλητική υποτροφία καθώς και στον τρόπο με τον οποίο διατίθενται οι υποτροφίες αλλά και στον σχεδιασμό και τους στόχους των ομάδων που συμμετέχουν στα κολεγιακά πρωταθλήματα της Αμερικής.

Στην δική του εμπειρία ως Student-Athlete, αναφέρθηκε ο Σωκράτης Βασίλας, ο οποίος συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον Άρη Ζαφειράτο και πλέον βρίσκεται στο UIC ως τριτοετής φοιτητής και παράλληλα τερματοφύλακας της ομάδας ποδοσφαίρου του πανεπιστημίου.

Ο νεαρός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε λεπτομερώς στην καθημερινότητά του τόσο ως φοιτητής όσο και ως αθλητής στις ΗΠΑ, βοηθώντας έτσι τους αθλητές όσο και τους γονείς τους να αποκτήσουν μία πιο πλήρη εικόνα σχετικά με το εγχείρημα που ονομάζεται «Αθλητική υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ».

Στην διοργάνωση βρέθηκε και η Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη, μητέρα του πρώην μαθητή της «Νέας Γενιάς Ζηρίδη», Γιάννη Νικοπολίδη, ο οποίος χάρη στην συνεργασία του με τον Άρη Ζαφειράτο, κατάφερε τον Αύγουστο του 2018 να ενταχθεί στην ομάδα του Georgetown University.

Η κ. Στασινού αναφέρθηκε, από την πλευρά του γονέα, στα οφέλη και τις προοπτικές που μπορεί να αποκομίσει ο Student-Athlete στις ΗΠΑ και απάντησε αναλυτικά σε διάφορες απορίες που εξέφρασαν άλλοι γονείς.

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» εκπροσώπησε ο Τεχνικός Διευθυντής Αθλητικού τμήματος, Γιάννης Δημητρίου, ο οποίος είχε συνομιλία με αρκετούς γονείς σχετικά με την συνεργασία του σχολείου με την AZ Sport Scholarships καθώς και για τους στόχους και τις προοπτικές της συγκεκριμένης συνεργασίας.

Τέλος, το συντονιστικό κομμάτι της διοργάνωσης από την πλευρά της AZ Sport Scholarships, ανέλαβε ο Γιώργος Βαγενάς, ο οποίος είναι απόφοιτος 2006 της «Νέας Γενιάς Ζηρίδη» και πλέον τα τελευταία 2 χρόνια συνεργάζεται με τον Άρη Ζαφειράτο.

Τόσο το επίπεδο όσο και η δομή του College Showcase ξεπέρασε τις προσδοκίες τόσο των προπονητών όσο και των αθλητών και αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα στην διαδρομή που ακολουθούν όσοι επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία του Student-Athlete με αθλητική υποτροφία στις ΗΠΑ.