Skip to content Skip to footer

Με υποτροφία στο St. Francis College του Brooklyn, ο πολίστας Γιάννης Εγνατιάδης

Το δρόμο της Αμερικής θα ακολουθήσει άλλο ένα ταλέντο της ελληνικής υδατοσφαίρισης μέσω της AZ Sport Scholarships! Ο 18χρονος πολίστας του Παναθηναϊκού Γιάννης Εγνατιάδης, που τον περασμένο Σεπτέμβριο βοήθησε την Εθνική Εφήβων να σκαρφαλώσει στο δεύτερο σκαλί της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μάλτας, εξασφάλισε αθλητική υποτροφία στο St. Francis College της Νέας Υόρκης και θα γίνει συμπαίκτης του sophomore Αδωνι Βλάσση και του Τζάκου Καμχή!

Ο Γιάννης Εγνατιάδης προτίμησε να αφήσει πίσω του την επιλογή του ελληνικού πανεπιστημίου (έχει άνευ λόγω της επιτυχίας στο Ευρωπαϊκό και έχει τη δυνατότητα να κάνει εγγραφή) για να συνδυάσει σπουδές και αθλητισμό σε ένα περιβάλλον που επιτρέπει στον αθλητή να εξελιχθεί και στους δύο τομείς!

Το επίπεδο της NCAA είναι υψηλό, καθώς πέραν της δεξαμενής των Αμερικάνων αθλητών που προέρχονται από τα λύκεια των ΗΠΑ, τα πανεπιστήμια ετησίως επιλέγουν να δώσουν υποτροφίες σε top ταλέντα του παγκόσμιου πόλο!

Το προφίλ του Εγνατιάδη τράβηξε απευθείας την προσοχή του Σέρβου προπονητή Ilija Duretic που πλέον θα έχει τρία Ελληνόπουλα στην ομάδα του για τη νέα σεζόν!

Όσον αφορά τον Εγνατιάδη, ξεκίνησε το πόλο στη Νίκη Βόλου και στα 14 του μετακόμισε στον Παναθηναϊκού. Στα χρόνια της παραμονής του στο τριφύλλι κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. Με το εθνόσημο, εκτός του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Εφήβων της Μάλτας τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει κατακτήσει, επίσης, μια τέταρτη θέση με το σκουφάκι της Εθνικής Παίδων το 2019.

Πλέον ο Γιάννης θα αγωνίζεται σε μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του κολλεγιακού πόλο στην East Coast! Οι Terriers έχουν να επιδείξουν 10 τίτλους της περιφέρειας τους και 4 παρουσίες σε Final-4 της NCAA!

Στην τελευταία σεζόν, οι Terriers κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό της περιφέρειας, όπου γνώρισαν την ήττα από το Princeton. Νωρίτερα είχαν αποκλείσει το Harvard, κατακτώντας την πρόκριση για τον τελικό του Northeast Water Polo Conference Tournament, για πρώτη φορά μετά το 2013!

Όσον αφορά το ακαδημαϊκό σκέλος, το St. Francis ιδρύθηκε το 1859 και στα σχεδόν 160 χρόνια της ιστορίας του αποτελεί ένα κολλέγιο πολύ φιλόξενο και υποστηρικτικό για κάθε σπουδαστή. Με πλεονέκτημα τη θέση του, έχει τη δυναμική να ενσωματώνει τα μέλη του στην κοινωνία μιας πόλης που ηγείται των παγκόσμιων εξελίξεων. Ο Εγνατιάδης επέλεξε να σπουδάσει Business Management.

Εκτός από την υδατοσφαίριση, το St Francis College υποστηρίζει με υποτροφίες άλλα 7 αθλήματα στους άντρες και άλλα 8 αθλήματα στις γυναίκες!