Skip to content Skip to footer

Ο Beckham πήρε Robinson στο Νο1 του MLS Superdraft!

Το βράδυ της Πέμπτης (09/01) πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι δύο γύροι του MLS Superdraft 2020, με τον Αμερικανό επιθετικό του Clemson University, Robbie Robinson, να επιλέγεται από την Inter Miami FC του David Beckham στο Νo1.

Συνολικά 52 ποδοσφαιριστές επιλέχθηκαν στους πρώτους 2 γύρους του MLS Superdraft 2020 ενώ για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα υπάρξει μία δεύτερη ευκαιρία στον 3ο και 4ο γύρο στις 13 Ιανουαρίου.

Οι προβλέψεις για το Νο1 επιβεβαιώθηκαν καθώς η νεοσύστατη Inter Miami απέκτησε τον Junior Αμερικανό επιθετικό του Clemson, Robbie Robinson, o οποίος την περσινή σεζόν στο NCAA σε 19 παιχνίδια σημείωσε 18 τέρματα και 9 ασίστ.

Η Inter Miami προσέθεσε στο δυναμικό της και τον Dylan Neelis, στην θέση 3 των Drafts, παίκτη που στέφθηκε πρωταθλητής φέτος στο NCAA με το Georgetown του Γιάννη Νικοπολίδη.

Στο νούμερο 2 βρέθηκε ο αμυντικός του Indiana University, Jack Maher, o οποίος επιλέχθηκε από την επίσης νεοσύστατη Nashville και έλαχε όμορφης υποδοχής από τους φίλους της νέας του ομάδας!

Την πεντάδα έκλεισαν ο Καναδός μέσος του Syracuse, Ryan Raposo, o οποίος επιλέχθηκε από τους Vancouver Whitecaps καθώς και ο Daryl Dike, επιθετικός του University of Virginia, ο οποίος επιλέχθηκε από την Orlando City FC.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο No7, επιλέχθηκε από την Columbus Crew, ο Ισπανός επιθετικός του University of San Diego Miguel Berry, ενώ ακόμα 3 παίκτες από την Ευρώπη βρέθηκαν στις επιλογές του πρώτου γύρου.

Πιο συγκεκριμένα, στο No16, οι Portland Timbers επέλεξαν τον Ιρλανδό διεθνή μέσο του Penn State, Aaron Molloy, στο No21, ο Γάλλος τερματοφύλακας του Temple, Simon Lefebvre, επιλέχθηκε από την DC United ενώ τέλος η Atlanta United επέλεξε στο No23 τον Δανό αμυντικό του Michigan State University, Patrick Nielsen.

Όσον αφορά στον δεύτερο γύρο, ακόμα 7 Ευρωπαίοι παίκτες του NCAA κατάφεραν να βρεθούν ανάμεσα στις 26 επιπλέον επιλογές των ομάδων του MLS.

Πιο συγκεκριμένα:
No. 11 – Robin Afamefuna (Γερμανία) – Από University of Virginia σε Colorado Rapids
No.14 – Manuel Ferriol (Ισπανία) – Από James Madison University σε Dallas FC
Νο. 15 – Deri Corfe (Αγγλία) – Από Wright State University σε NY Red Bull
No. 19 – Tom Smart (Αγγλία) – Από Akron University σε LA Galaxy
Νο. 25 – Simon Waever (Δανία) – Από Indiana University σε Toronto FC
No. 26 – Timo Mehlich (Γερμανία) – Από UNLV σε Seattle Sounders

Τέλος, εκτός από το No3 του πρώτου γύρου, Dylan Neelis, ο επίσης συμπαίκτης του Γιάννη Νικοπολίδη στο Georgetown, Achara, επιλέχθηκε στο No.25 του πρώτου γύρου από την Toronto FC, ενώ την ευκαιρία τους στο MLS θα πάρουν την ερχόμενη σεζόν, ο μέσος του UIC και συμπαίκτης του Σωκράτη Βασίλα Jesus Perez (New York City FC) όπως επίσης και ο τερματοφύλακας του High Point και συμπαίκτης του Ηλία Κοσμίδη, Keegan Meyer (New England Revolution).