Skip to content Skip to footer

Στο Gannon University ο Αλέξανδρος Κότσκαρ

Μετά τους Άδωνι Βλάσση, Τζάκο Καμχή, Γιάννη Εγνατιάδη (και τον Θοδωρή Πάτερο που έκανε transfer) άλλος ένας νέος ταλαντούχος πολίστας τσέκαρε το εισιτήριο του για ΗΠΑ μέσω της AZ Sport Scholarships!

Ο Αλέξανδρος Κότσκαρ βρίσκεται ήδη στην Αμερική και ενσωματώθηκε στην ομάδα του Gannon University όπου θα αγωνίζεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια σπουδάζοντας παράλληλα με υποτροφία Business Administration!

Ο Κότσκαρ έκανε τα πρώτα του βήματα στην Βουλιαγμένη παίζοντας με τις ομάδες της για 7 συνεχόμενα χρόνια! Στον Ολυμπιακό που ήταν ο δεύτερος σταθμός της καριέρας του βοήθησε τον πολυνίκη σύλλογο να τερματίσει στην 2η θέση στο πρωτάθλημα Εφήβων (2020-2021) και στην 3η θέση στο πρωτάθλημα Νέων-Ανδρών 2020-2021! 

Την τελευταία του σεζόν στην Ελλάδα έπαιξε στον Απόλλωνα Σμύρνη και είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ευρώπη! Μάλιστα στο ντεμπούτο του, σημείωσε 3 γκολ ενάντια στην Ζάιμπας σε αγώνα για το Champions League!

Όλα αυτά μέτρησαν καταλυτικά, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του Αμερικανού προπονητή Shane Unger ο οποίος αναδείχθηκε πέρυσι ο κορυφαίος της σεζόν στην Division2 της NCAA!

Μαζί του οι Gannon Golden Knights κατάφεραν να κάνουν το κορυφαίο πλασάρισμα της ιστορίας τους στην κατηγορία, τερματίζοντας στην 6η θέση και φέτος βάζουν ακόμη ψηλότερα τον πήχη καθώς εκτός της παρουσίας του Κότσκαρ, ενισχύθηκαν με άλλους τρεις παίκτες!

Όσον αφορά το Gannon University, είναι ένα πανεπιστήμιο που δεν ξεπερνάει τους 5000 σπουδαστές και προσφέρει τη δυνατότητα 60 bachelors και άλλων 30 μεταπτυχιακών προγραμμάτων! Ιδρύθηκε το 1925, εδρεύει κοντά στην Lake Erie βορειοδυτικά της Pennsylvania.

Στο αθλητικό σκέλος, το Gannon υποστηρίζει με αθλητικές υποτροφίες 18 προγράμματα σε άνδρες και γυναίκες τα οποία αγωνίζονται στην Pennsylvania State Athletic Conference!