Skip to content Skip to footer

Βαγγέλης Μακρυγιάννης: «Ευχαριστώ την AZ για τη βοήθεια να μπω στο USC»

Άλλη τροπή παίρνει η καριέρα του νεαρού ταλαντούχου Έλληνα κολυμβητή Βαγγέλη Μακρυγιάννη, ο οποίος συμφώνησε με το φημισμένο University of Southern California (USC) και από τον Αύγουστο του 2020 θα συνεχίσει την καριέρα του στους Trojans με 100% αθλητική υποτροφία!

Ο 19χρονος κολυμβητής του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου που θεωρείται ένα από τα πιο εξελίξιμα ταλέντα του ελληνικού υγρού στίβου, θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές του, αφού θα ενταχθεί στο USC, που διαθέτει ένα από τα κορυφαία αθλητικά προγράμματα στην Αμερική.

Περιχαρής ο Μακρυγιάννης ανακοίνωσε πρώτος την προφορική συμφωνία  μέσω #insta, δηλώνοντας ανυπόμονος να συναντήσει τους νέους συναθλητές του και να συνεργαστεί με το τεχνικό τιμ των Trojans, ενώ δεν παρέλειψε να αναδείξει την καταλυτική συνεισφορά του Άρη Ζαφειράτου και της AZ Sport Scholarships στην υλοποίηση ενός ονείρου του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

I am glad to announce my verbal commitment to the prestigious University of Southern California(USC)! It’s a great honor to become a member of one of the most succesfull Swimming programs in NCAA. I am looking forward to meet my future teammates and the legendary coaching staff of Trojan’s Swimming program in fall of 20’! ✌️ I can’s wait to move in Los Angeles to develop my swimming at the highest possible level while I am persuing my bachelor’s! Finally, I would like to thank @ArisZafeiratos and @azsportscholarships for their great support in every step in the recruiting process. #fighton @uscswim

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vaggelis Makrygiannis (@vaggelis_mac) στις

Αξίζει να σημειωθεί, πως από τους Trojans -όπως ονομάζεται η ομάδα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου- έχουν περάσει πλήθος Ολυμπιονικών. Η μακρά παράδοση που έχει ειδικά στα αθλήματα του νερού το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, αποτυπώνεται στο ιδιαίτερο ρεκόρ που πέτυχε η ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, όταν οι κολυμβητές που προέρχονταν από το USC, κατέκτησαν τα περισσότερα χρυσά μετάλλια από κάθε άλλη χώρα που συμμετείχε στη διοργάνωση, εκτός της Αμερικής.

Ο Μακρυγιάννης, καλείται να συνεχίσει την παράδοση που έχτισαν μύθοι της κολύμβησης όπως οι Lenny Krayzelburg, John Naber, Bruce Furniss, Murray Rose, Oussama Mellouli και άλλοι οι οποίοι εκπροσώπησαν τους Trojans στα πρώτα βήματα της καριέρας τους.

Η μεγάλη ολυμπιακή παράδοση, η φήμη του εν λόγω προγράμματος, αλλά και η ευελιξία να εκπροσωπεί την Ελλάδα στους μεγάλους αγώνες (σ.σ. Πανευρωπαϊκούς, Ολυμπιακούς), ήταν τα στοιχεία που ώθησαν το νεαρό κολυμβητή να αποδεχθεί την πρόταση/πρόκληση του USC, ενώ την ίδια ώρα η AZ Sport Scholarships, είχε εξασφαλίσει για τον Μακρυγιάννη εξίσου υψηλές σε ποσοστά υποτροφίες από εξαιρετικά πανεπιστήμια όπως το UC Berkeley και Florida State.

Από πλευράς μας, συγχαίρουμε τον Βαγγέλη και του ευχόμαστε με υγεία να πραγματοποιήσει κάθε όνειρό του…