Skip to content Skip to footer

Στην Florida για το FIU η Χριστιάνα Έλληνα

Η κορυφαία ακοντίστρια της Κύπρου, Χριστιάνα Έλληνα εξασφάλισε 100% υποτροφία στο κορυφαίο πανεπιστήμιο της Florida, μέσω της AZ Sport Scholarships και από το Fall 2022 θα αγωνίζεται στην D1 της NCAA με τους FIU Panthers!

Η Έλληνα εξαργύρωσε την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποίησε με full scholarship στο Florida International University που ισορροπεί το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο με τα πολύ δυνατά αθλητικά του προγράμματα!

Η 17χρονη ακοντίστρια κατάφερε να βρει αυτό που ζητούσε μέσα σε σχεδόν τρεις μήνες από την στιγμή που ξεκίνησε συνεργασία με την AZ Sport Scholarships και ανακοινώθηκε ήδη από το πανεπιστήμιο!

 

Το FIU είναι ένα από τα μεγάλα και ‘ανοιχτά’ προς τους διεθνείς μαθητές πανεπιστήμια των ΗΠΑ με σχεδόν 30.000 σπουδαστές οι οποίοι προέρχονται από 142 χώρες!

Οι ανθρωπιστικές σπουδές, όπως και η Ψυχολογία και Βιολογία είναι ανάμεσα στα πιο ελκυστικά πτυχία που προσφέρει το εν λόγω πανεπιστήμιο, που πλασάρεται στην 162η θέση της λίστας των πανεπιστημίων των ΗΠΑ βάσει ακαδημαϊκών και μέσα στην 50αδα των ερευνητικών πανεπιστημίων της Αμερικής!

Στο αθλητικό σκέλος, προσφέρει υποτροφίες σε 17 αθλήματα, αλλά λόγω των εξαιρετικά δυνατών αθλητικών του προγραμμάτων έχει τη δυνατότητα να επιλέγει την αφρόκρεμα των αθλητών! H Έλληνα θα είναι μία από τους 450 student athletes, που έχουν δημιουργήσει μια αξιοσημείωτη αθλητική κοινότητα!

Οι ομάδες του συμμετέχουν στην Conference USA και παραδοσιακοί τους αντίπαλοι είναι οι ομάδες του Florida Atlantic University, αλλά και το University of Miami. Πέραν του στίβου ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό είναι το πρόγραμμα του American Football και του μπάσκετ απ’ όπου έχουν προέλθει αρκετοί επαγγελματίες με καριέρα στο NFL και στο NBA!