Skip to content Skip to footer

Στο Dartmouth ο ερυθρόλευκος πρωταθλητής Βασίλης Μοίρας

Από το Fall 2023 ο ταλαντούχος επιθετικός του πρωταθλητή Super League K19 Ολυμπιακού Βασίλης Μοίρας θα φορτώνει με γκολ τα δίχτυα των Harvard, Yale, Princeton, Cornell, Columbia, Upenn, Brown καθώς αποδέχθηκε την πρόταση υποτροφίας (financial aid) του Dartmouth College!

Με την καθοδήγηση της AZ Sport Scholarships, ο ταλαντούχος επιθετικός αφήνει πίσω του την ελληνική πραγματικότητα για να κυνηγήσει την εξέλιξη σε ακαδημαϊκό και αθλητικό επίπεδο αφού το Dartmouth είναι μέλος της Ivy League προσφέροντας παγκοσμίως αναγνωρισμένα πτυχία και παράλληλα ανταγωνιστικά αθλητικά προγράμματα!

Αξίζει να σημειωθεί πως το US News κατατάσσει το εν λόγω πανεπιστήμιο στην 12η θέση του ακαδημαϊκού ranking των ΗΠΑ, ενώ εξίσου ψηλά είναι το πτυχίο του Economics & Business Management που έχει επιλέξει ο ταλαντούχος άσος του Ολυμπιακού!

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, το Dartmouth έχει παράδοση στο άθλημα και γενικώς στον αθλητισμό υποστηρίζοντας με υποτροφίες 33 αθλήματα. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, οι Big Green που μετρούν 12 πρωταθλήματα περιφέρειας με τελευταίο το 2017 ενώ έχει φτάσει 3 φορές στην 8αδα του παναμερικανικού πρωταθλήματος (NCAA, D1).

Η επιτυχία του προγράμματος αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι αρκετοί student-athletes του Dartmouth κατορθώνουν να επιλεγούν στα drafts, βάζοντας τις βάσεις να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα είτε στο MLS είτε σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Την περσινή σεζόν είχε 11 μη Αμερικάνους στη σύνθεση του, όμως για να ενδιαφερθεί και να προσφέρει υποτροφία σε κάποιον αθλητή το εν λόγω πανεπιστήμιο πρέπει αυτός/αυτή να διαθέτει ένα εξίσου ανταγωνιστικό αθλητικό και ακαδημαϊκό προφίλ.

Ο Βασίλης κατόρθωσε όλα αυτά τα χρόνια να διακρίνεται στο γήπεδο και στο σχολείο. Άριστος σε όλη τη μαθητική διαδρομή του κλώτσησε για πρώτη φορά μπάλα στο νηπιαγωγείο στην ακαδημία του ΑΟ Διονύσου.

Σε ηλικία 13 ετών πανηγύρισε το πρωτάθλημα ανατολικής Αττικής και κλήθηκε στην μεικτή ομάδα της ΕΠΣΑΝΑ και την ίδια χρονική περίοδο συμμετείχε σε δοκιμαστικά του Ολυμπιακού.

Ο Βασίλης πέρασε την πύλη του Ρέντη και δεν έφυγε ποτέ μέχρι σήμερα, πραγματοποιώντας μια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ξεχωρίζουν:

  • Τα πρωταθλήματα Super League με την K15 και την Κ19 του συλλόγου
  • Πρώτος σκόρερ της Κ15 στην πορεία τίτλου
  • Επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 15 ετών

Όμως καθώς ολοκλήρωνε το σχολείο, το δέλεαρ της Αμερικής, και ειδικά ενός πανεπιστημίου όπως το Dartmouth φάνταζε στα μάτια του Βασίλη και της οικογένειας του ιδανική επιλογή, αφού ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: Ηθελε να σπουδάσει σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου παίζοντας συγχρόνως το αγαπημένο του άθλημα ενώ ταυτόχρονα επιδίωξή του είναι να εξελιχθεί ως προσωπικότητα.

Μπορεί ακόμη να μην έχει πάει στην Αμερική, αλλά ο Βασίλης έχει ήδη θέσει αθλητικούς και ακαδημαϊκούς στόχους. Πηγαίνει ως πρωταθλητής στους Big Green για να τους βοηθήσει να επανακτήσουν τα σκήπτρα της Ivy League ενώ παράλληλα θα σπουδάσει με απώτερο στόχο να φτάσει τουλάχιστον ως το μεταπτυχιακό και να ακολουθήσει την πορεία των περισσοτέρων αποφοίτων του Dartmouth προς την καταξίωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου πανεπιστημίου είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στους κλάδους της τεχνολογίας και των οικονομικών στελεχώνοντας εταιρείες κολοσσούς όπως οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, McKinsey & Company, Bain & Company, Amazon, Microsoft, Google κα.