Skip to content Skip to footer

Στο University at Buffalo ο διεθνής Έλληνας τενίστας Θοδωρής Μητσάκος

Στο κορυφαίο δημόσιο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, που είναι και ένα από τα καλύτερα της Αμερικής, θα δώσει συνέχεια στην αθλητική και ακαδημαϊκή καριέρα του από τον Αύγουστο του 2022 ο διεθνής Έλληνας τενίστας Θοδωρής Μητσάκος!

Μέσω της AZ Sport Scholarships, ο ταλαντούχος τενίστας έγινε δεκτός με αθλητική υποτροφία στο διάσημο University at Buffalo, όπου θα έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει Business Administration παίζοντας παράλληλα τένις στο υψηλότερο επίπεδο του κολλεγιακού πρωταθλήματος!

Όσον αφορά το ακαδημαϊκό σκέλος, το University at Buffalo (UB) πλασάρεται αυτήν τη στιγμή στην 35η θέση της λίστας των δημόσιων ερευνητικών πανεπιστημίων των ΗΠΑ ενώ είναι το κορυφαίο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης!

Η δυναμική του αντικατοπτρίζεται, επίσης, στα 450 πτυχία που προσφέρει στους σπουδαστές του -μεταξύ αυτών 220 μεταπτυχιακά και 95 διδακτορικά- αλλά και στο μέγεθος των εγκαταστάσεων του, καθώς είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των State University of New York (SUNY), διαθέτοντας ακόμη και λίμνη για kayak!

Αυτήν τη στιγμή φιλοξενεί πάνω από 22.000 σπουδαστές προσφέροντας τη δυνατότητα σε αυτούς να αλλάξουν major ακόμη και μετά τη συμπλήρωση του πρώτου έτους των σπουδών, ακολουθώντας ένα εντελώς διαφορετικό πτυχίο!

Ο Θοδωρής θα καθίσει στα έδρανα από τα οποία έχουν περάσει στο παρελθόν πέντε νομπελίστες, πέντε κάτοχοι βραβείου Pulitzer πολλοί πολιτικοί, αστροναύτες, διακεκριμένοι καλλιτέχνες και πανίσχυροι επιχειρηματίες όπως ο ιδιοκτήτης των Boston Bruins Jeremy Jacobs!

Μαζί με το University of Virginia, το UB είναι τα μοναδικά πανεπιστήμια της Αμερικής που στα ιδρυτικά τους μέλη είχαν έναν μετέπειτα πρόεδρο της Αμερικής (Millard Fillmore). Όμως, το στοιχείο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι πως το UB είναι ένα πανεπιστήμιο με διαρκώς αυξανόμενη δυναμική που έχει να κάνει τόσο με τη στελέχωση, όσο και με τις υποδομές και την καίρια θέση που κατέχει!

Την ίδια ώρα, κατορθώνει να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τα αθλητικά του προγράμματα, τα οποία ενισχύει με international athletes που επιλέγει με αυστηρά κριτήρια. Ο Θοδωρής θα αγωνίζεται με τους Bulls στην Mid-American Conference με στόχο να βοηθήσει το πρόγραμμα να μπει στα Nationals της D1!

Ο νεαρός ταλαντούχος Έλληνας τενίστας θα βρεθεί σε ένα ρόστερ που φιλοξενεί ήδη πέντε διεθνείς αθλητές, αλλά διαθέτει τα προσόντα να ξεχωρίσει από την πρώτη του σεζόν.

Ο πέντε φορές πανελληνιονίκης στην κατηγορία Junior στα μονά, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης U18 στους Έλληνες αθλητές (ITF Junior) μετρώντας πολλές πρωτιές σε τουρνουά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ως career high έχει την 124η θέση παγκοσμίως στο ηλικιακό του γκρουπ, κι αυτό τον οδήγησε στην πρώτη του συμμετοχή στο Australian Open Junior Championships!

Όμως για τον Θοδωρή Μητσάκο, αυτό είναι μόνο η αρχή! Οι βλέψεις του ίδιου επιλέγοντας το κολλεγιακό πρωτάθλημα είναι ξεκάθαρες όσον αφορά το άθλημα. Επιδίωξή του είναι μετά το τέλος των σπουδών του και αφού συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, να συνεχίσει στο επαγγελματικό τένις, έχοντας τη σιγουριά ενός πτυχίου.

Έχοντας αποφοιτήσει με πολύ καλό βαθμό από το Pierce College -όπου είχε υποτροφία- ο Θοδωρής έχει ήδη δείξει ότι διαθέτει το σθένος και την όρεξη να συνδυάσει το ακαδημαϊκό και αθλητικό σκέλος.

Μένει να τον δούμε να το κάνει σε Division 1 Level στην NCAA, με τους Buffalo Bulls που όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας τους στην NCAA έχουν δώσει πολλούς επαγγελματίες αθλητές σε μπέιζμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο και american football!