Skip to content Skip to footer

Το Cornell University άνοιξε τις πύλες του στη Μαρκέλλα Παπανδρέου

Το ξακουστό Cornell University ανοίγει τις πύλες του στο ανατέλλον αστέρι του ελληνικού στίβου, Μαρκέλλα Παπανδρέου που θα φορέσει την εμφάνιση των Big Red με στόχο να σπάσει τα χρονόμετρα, σπουδάζοντας παράλληλα Economics and Management με υποτροφία σε ένα πανεπιστήμιο, από τα έδρανα του οποίου έχουν περάσει διακεκριμένες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, καινοτόμοι επιστήμονες, ερευνητές και λόγιοι!

Όπως γίνεται αντιληπτό η πρόκληση είναι διπλή για την 17χρονη ταλαντούχα Ελληνίδα σπρίντερ του Κολλεγίου Αθηνών που πρέπει να σημειωθεί, πως από το καλοκαίρι θα ενσωματωθεί σε ένα αθλητικό πρόγραμμα στίβου που έχει να επιδείξει 66 τίτλους στην Ivy League (η περιφέρεια του Cornell στην Division I του NCAA) και 53 ολυμπιονίκες!

Ο συναγωνισμός θα είναι σκληρός ακόμη και μέσα στην ίδια την ομάδα της, όμως η Μαρκέλλα διαθέτει τα εφόδια να τα καταφέρει περίφημα. Πέραν από το αναμφισβήτητο ταλέντο, την εργατικότητα και την επιμονή της, προσόν της είναι επίσης η νοοτροπία της αγωνίστριας, την οποία διαθέτει στο μέγιστο βαθμό.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που έφεραν τη διεθνή σπρίντερ ως εδώ και ανάγκασαν το προπονητικό τιμ του Cornell University να ενδιαφερθεί σοβαρά και να την αποκτήσει.

Σε συνδυασμό με το ισχυρό ακαδημαϊκό της προφίλ οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου προσέφεραν στην Μαρκέλλα υποτροφία για να συνεχίσει εκεί την καριέρα της!

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς η Μαρκέλλα είχε έρθει σε επαφή, επίσης, με Princeton, NYU και Carnegie Mellon, που με τη σειρά τους είχαν καταθέσει προτάσεις στα χέρια της νεαρής Ελληνίδας αθλήτριας.

Ωστόσο, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Cornell, το περασμένο καλοκαίρι, η διεθνής σπρίντερ έμεινε εντυπωσιασμένη, από τη συμπεριφορά των προπονητών, από τις εγκαταστάσεις (προπονητήριο και εκπαιδευτήρια) και από τον περιβάλλοντα χώρο καθώς το φυσικό τοπίο που βρίσκεται το campus είναι μοναδικό!

Αξίζει να σημειωθεί πως το ιστορικό Cornell εκτείνεται σε 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η Ithaca έχει αναδειχθεί ανάμεσα στα 100 καλύτερα μέρη του κόσμου για να ζει κάποιος!

Το #whoiswho της Μαρκέλλας Παπανδρέου

Ασφαλώς η επιλογή του Cornell Uiniversity και του προγράμματος στίβου των Big Red από την Μαρκέλλα, έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με αγωνιστικά κριτήρια. Ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή που συνεργάστηκε με την AZ Sport Scholarships ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια έθετε ψηλά τον πήχη σε ανοικτό και κλειστό.

Στα 17 της, όντας τρία χρόνια διεθνής, συμπεριλαμβάνεται μέσα στις 10 top Ελληνίδες σπρίντερ στο αγώνισμα των 100μ. και είναι η μοναδική εξ αυτών που μέσα στο 2019 κατάφερε να βελτιώσει το προσωπικό της ρεκόρ κατά 0.25 δευτερόλεπτα (σ.σ. από 12.25 σε 12.01)!

Η συγκεκριμένη επίδοση είναι η 3η καλύτερη όλων των εποχών στην κατηγορία Κ18, ενώ το 7.65 που έχει ατομικό ρεκόρ στα 60 μέτρα αποτελεί τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Κ18.

Η διεθνής σπρίντερ ευελπιστεί να συνεχίσει και το 2020, τουλάχιστον στον ίδιο ρυθμό, στοχεύοντας στον κλειστό να πετύχει χρόνους κάτω από 7.50 για να κερδίσει θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 στην Τουρκία και να διεκδικήσει μετάλλιο, ενώ στον ανοικτό έχει σημαδέψει το 11.85 που είναι το όριο για το Παγκόσμιο Κ20 του Ναϊρόμπι.

Οι κυριότερες διακρίσεις της Μαρκέλλας Παπανδρέου

  • Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στη σκυτάλη 4χ100
  • 2η θέση με τη μεικτή σκυτάλη και 15η στα 200 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας, (EYOF) Μπακού 2019
  • 5η θέση στα 60μ. στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου Κ20, Τουρκία 2019
  • 3η θέση με τη μεικτή σκυτάλη και 10η στα 100 μέτρα στη Γυμνασιάδα Κ18, Μαρόκο 2018
  • 3η στα 100 μέτρα και 3η με τη σκυτάλη 4χ100 Βαλκανικό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου Κ18, Τουρκία 2018