Skip to content Skip to footer

Το φημισμένο ASU κέρδισε την Μαριάννα Αργυροκαστρίτη

Στο φημισμένο Arizona State University με 100% υποτροφία θα συνεχίσει την καριέρα της η 18χρονη Ελληνίδα ταλαντούχα τενίστρια Μαριάννα Αργυροκαστρίτη που επέλεξε το αθλητικό πρόγραμμα των Sun Devils προκειμένου να πετύχει τους υψηλούς αθλητικούς και ακαδημαϊκούς στόχους της!

Από τη στιγμή που εξέφρασε την επιθυμία να μεταβεί στις ΗΠΑ, η ανερχόμενη διεθνής τενίστρια, μπήκε στο στόχαστρο κορυφαίων πανεπιστημίων που ήθελαν να ενισχυθούν με την παρουσία μιας εξαιρετικά ταλαντούχας και εξελίξιμης αθλήτριας με υψηλές παραστάσεις και εμπειρίες στην ηλικία της!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην -πανηγυρική- ανακοίνωση των Arizona State Sun Devils που κέρδισαν τη μάχη της υπογραφής της «…αν και γεννήθηκε στην Ελλάδα και εκπροσωπεί τη χώρα της σε διεθνές επίπεδο, η Αργυροκαστρίτη ήταν μέλος της Justine Henin Academy όπου βρισκόταν και το No.6  της παγκόσμιας κατάταξης Elina Svitolina».

Αξίζει να αναφερθεί πως η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια που γεννήθηκε μέσα στα court, ξεκινώντας το τένις σε ηλικία μόλις 7 ετών, βρέθηκε στο Βέλγιο για λογαριασμό της JHA στα 14 της αφού αποδέχθηκε την υποτροφία της σπουδαίας ακαδημίας τένις και έμεινε εκεί για τρία χρόνια.

Πέραν των πολλών εγχώριων τίτλων, στα αξιοσημείωτα της καριέρας της είναι ότι στα 18 της έχει προλάβει να πάρει μέρος σε πολλά διεθνή τουρνουά σε Λιθουανία, Τυνησία, Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία φέρνοντας στο ελληνικό τένις διακρίσεις.

Όμως, η επιλογή της Αμερικής και η αναζήτηση του κατάλληλου αθλητικού προγράμματος, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Λόγω του ταλέντου της και των περγαμηνών της, τα πανεπιστήμια που ενδιαφέρθηκαν ήταν πολλά και οι προτάσεις τους δελεαστικές.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία, ενεργοποιώντας τις επαφές και το δίκτυο της, η AZ Sport Scholarships συμβούλεψε και καθοδήγησε με τέτοιον τρόπο τη Μαριάννα ώστε να πάρει τη σωστή απόφαση και να συνεχίσει την καριέρα της σε ένα περιβάλλον που θα την κάνει να αισθανθεί άνετα και θα μπορέσει να βάλει σε ανοδική τροχιά την καριέρα της, ενώ παράλληλα θα σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες εκπληρώνοντας τους ακαδημαϊκούς της στόχους.

Καταλυτικό ρόλο, ώστε η Μαριάννα να σιγουρευτεί ότι έπραξε το σωστό, ήταν τα τρία official visits που πραγματοποίησε σε ισάριθμα πανεπιστήμια (σ.σ. Arizona State University, University of Southern California, University of California Santa Barbara) που είχαν έτοιμες προτάσεις υποτροφίας γι’ αυτήν και οι επαφές που έκανε με τα αντίστοιχα τεχνικά επιτελεία και τους αθλητές των εν λόγω προγραμμάτων, πάντα με την αρωγή και υπό την καθοδήγηση της AZ Sport Scholarships.

Οι άνθρωποι του ASU, είχαν τελικώς τα δυνατότερα επιχειρήματα, κι έδειξαν από την πρώτη στιγμή να υπολογίζουν πολύ στην Ελληνίδα τενίστρια. Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του Matt Langley, εκ των προπονητών της στο ASU, στο καλωσόρισμα που απηύθυνε στην Μαριάννα μέσω του site της ομάδας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε τη Μαριάννα στο πρόγραμμά μας από τον Αύγουστο. Πρώτα από όλα είναι ένας απίστευτος άνθρωπος που θα γίνει μια υπέροχη ομαδική παίκτρια, προέρχεται από μια καταπληκτική οικογένεια και έχει εξαιρετικό χαρακτήρα. Η Μαριάννα είναι μια ταλαντούχα αριστερόχειρας τενίστρια που επιζητά με πάθος τη βελτίωση και νιώθουμε ότι έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Είναι σίγουρο ότι η παρουσία της θα έχει αντίκτυπο άμεσα στο πρόγραμμα μας τόσο στα singles όσο και στα doubles».

Οι κυριότερες διακρίσεις της Μαριάννας Αργυροκαστρίτη

-Greek National champion in singles, doubles and mixed U14 (2015)

-An ITF Grade 4 title in singles (Luxemburg, Telkea Open 2018)

-Three  ITF doubles’ titles, 2 of them in Grade 4 and one in Grade 2

-A five star National tournament winner in Belgium (Codic Open 2018)

-A member of the U18 Greek National team