Skip to content Skip to footer

Κάνει το βήμα στην Αμερική για το UIndy ο Κύπριος Αλέξανδρος Ναθαναήλ

Κάνει το βήμα στην Αμερική για το UIndy ο Κύπριος Αλέξανδρος Ναθαναήλ

Η ταλαντούχα ελληνοκυπριακή παροικία στο UIndy μεγαλώνει καθώς στην ποδοσφαιρική παρέα του Μιχάλη Τσέλιου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Ίωνα Γιοβανίδη θα προστεθεί ο Αλέξανδρος Ναθαναήλ!

Με βλέψεις να βοηθήσει τους Greyhounds να πάρουν το πολυπόθητο πρωτάθλημα της NCAA και ο ίδιος να ξεχωρίσει προσωπικά εντός γηπέδου σπουδάζοντας παράλληλα Business Administration and Management ο ταλαντούχος Κύπριος μέσος της Ομόνοιας και της ΠΑΕΕΚ θα ενσωματωθεί στην ομάδα του πανεπιστημίου που πρωταγωνιστεί σταθερά τα τελευταία χρόνια στην περιφέρεια της και είναι διεκδικήτρια του παναμερικανικού πρωταθλήματος στην Division 2!

Οι Greyhounds κατέκτησαν το 2023 το τέταρτο τίτλο της περιφέρειας τους την τελευταία δεκαετία και έχουν μακρά παράδοση στους διεθνείς ποδοσφαιριστές φιλοξενώντας αυτή τη στιγμή από 12 χώρες.

Αυτήν τη στιγμή στην ομάδα τους ηγείται ο πρώην παίκτη της ΑΕΚ Μιχάλης Τσέλιος ενώ σημαντικό ρόλο έχει και ο Κύπριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος που μπαίνει στην junior year του ενώ ο Ιώνας Γιοβανίδης θα αφιχθεί μαζί με τον Ναθαναήλ τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο Αλέξανδρος πηγαίνει με υψηλούς προσωπικούς στόχους και το φιλόξενο προς διεθνείς ποδοσφαιριστές περιβάλλον του Uindy είναι το κατάλληλο μέρος για να τους εκπληρώσει και να προχωρήσει ποδοσφαιρικά την καριέρα του σε ένα ανώτερο επίπεδο.

Στο ρόστερ των Greyhounds υπάρχουν ποδοσφαιριστές από 12 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων παικτών από Βραζιλία, Γαλλία, Νορβηγία, Σουηδία, Αγγλία, Ιαπωνία κ.α.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει ένα από τα πιο σταθερά και ανταγωνιστικά ποδοσφαιρικά προγράμματα στην Division 2 έχοντας παρουσία σε δύο Final4 τα τελευταία χρόνια.

Όμως και ο Αλέξανδρος διαθέτει ένα πλούσιο αθλητικό βιογραφικό που δεν περνάει απαρατήρητο. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 5 ετών από την Ακαδημία Ευθυμιάδη και εν συνεχεία φόρεσε τις φανέλες των Ομόνοια και ΠΑΕΕΚ.

Στα highlight της καριέρας του συμπεριλαμβάνονται η συμμετοχή του στο Youth League με την Ομόνοια Κ19, το πρωτάθλημα που κατέκτησε σκοράροντας ο ίδιος πέντε τέρματα, και φυσικά το ντεμπούτο του με γκολ με την ανδρική ομάδα της ΠΑΕΕΚ.


Στο ακαδημαϊκό σκέλος, το UIndy προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής από 82 πτυχία ενώ στο campus του φιλοξενεί πάνω από 5000 σπουδαστές. Υποστηρίζει με υποτροφίες 21 αθλήματα σε άντρες και γυναίκες.