Skip to content Skip to footer

Στο University of Houston η Εβίνα Παναγιώτου με 100% υποτροφία

Στο University of Houston η Εβίνα Παναγιώτου με 100% υποτροφία

Τα χνάρια του ινδάλματός της Κατερίνας Στεφανίδη ακολουθεί η Εβίνα Παναγιώτου, η οποία αποδέχθηκε την πρόταση πλήρους υποτροφίας του University of Houston και από το Fall 2024 θα αγωνίζεται στην D1 της NCAA!

Η ελπιδοφόρα Ελληνίδα επικοντίστρια έθεσε στόχο να βρει ένα πρόγραμμα που θα της επιτρέψει να απογειώσει την αθλητική της καριέρα και παράλληλα να αποκτήσει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο στο Computer Science και τα κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες μέσω της AZ Sport Scholarships!

Πηγαίνει σε ένα πανεπιστήμιο που του αθλητικού του προγράμματος στον στίβο ηγείται ο θρυλικός Carl Lewis και διεθέτει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά προγράμματα σε παναμερικανικό επίπεδο με πρωταθλήματα και ρεκόρ NCAA!

Οι Houston Cougars συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν στην περιφέρεια Big 12 που είναι μια από τις πιο δυνατές περιφέρειες του κολλεγιακού πρωταθλήματος. Οι ομάδες του έχουν κατακτήσει 17 κολλεγιακά πρωταθλήματα σε διάφορα σπορ και 50 από τους αθλητές του έφτασαν να συμμετάσχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Εβίνα δεν κρύβει ότι ονειρεύεται να πετύχει κάτι αντίστοιχο ακολουθώντας τα βήματα της σπουδαιότερης Ελληνίδας επικοντίστριας Κατερίνας Στεφανίδη που είχε περάσει από το Stanford πριν κατακτήσει τους αιθέρες στο ίδιο άθλημα!

Στο στιβικό πρόγραμμα του University of Houston δεσπόζει η μορφή του ασυναγώνιστου Carl Lewis των εννέα χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, ενώ η Εβίνα θα είναι μαζί και με τον Αντρέα Μίτα που επίσης σπουδάζει με πλήρη αθλητικη υποτροφία κι αυτός μέσω της AZ Sport Scholarships.

Η Εβίνα είναι αθλήτρια του Ερμή Κωνσταντινούπολης 1877, και παράλληλα αθλήτρια της Εθνικής από το 2022 όταν και έκανε ντεμπούτο στο Πανευρωπαϊκό Κ18 στην Ιερουσαλήμ. Εχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε 4 διεθνείς αγώνες (4 Πανευρωπαϊκούς και 1 Βαλκανικό) με κορυφαία της διάκριση το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων το 2022!

Όμως η Εβίνα επέλεξε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και από ακαδημαϊκής άποψης. Το University of Houston είναι ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο και σύμφωνα με το TIME Magazine είναι μέσα στα top 100 της Αμερικής. Διαθέτει 11 ερευνητικά κέντρα το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο στο Texas και προσφέρει 276 πτυχία υποστηρίζοντας 1250 online courses.